Deze website maakt gebruik van cookies om u beter van dienst te kunnen zijn. Door deze website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons cookiebeleid.

Accepteer
Zoek meteen uw product

IWP de specialist in import van
technisch & decoratief plaatmateriaal

IWP reeds meer dan 30 jaar gespecialiseerd in de import, opslag en distributie van hoogwaardig, technisch en decoratief plaatmateriaal, met als specialiteit berken multiplex.
Daarnaast kan IWP ook een breed assortiment in laminaat, fineer en compact platen aanbieden.
Dankzij onze unieke vlakke structuur en efficiënte manier van werken bieden wij onze klanten competitieve voorwaarden en een uitstekende service aan..

Constante kwaliteit

Optimale logistiek

Eénzelfde aanspreekpunt

Snelle beschikbaarheid

Maatwerk mogelijk

Contacteer ons voor een offerte op maat

Multiplex EU Berk

multiplex-eu-berk

Multiplex Berk geproduceerd in Oost-Europa en Rusland, is opgebouwd uit 100% berken fineren in een dikte van ca. 1,5 mm, die kruislings WBP verlijmd worden.
Door deze unieke eigenschappen van berken multiplex leent deze plaat zich uitstekend voor algemene constructieve toepassingen in meubels, als basisplaat voor laminaat, ondervloer van parket, fineerplaten of deur kassementen, ...

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/banner02.jpg

Multiplex Berk - UV Coated

multiplex-berk-uv-coated

Multiplex Berk geproduceerd in Oost-Europa en Rusland, is opgebouwd uit 100% berken fineren in een dikte van ca. 1,5 mm, die kruislings WBP verlijmd worden.
Deze multiplex plaat is aan twee zijden reeds gecoat met een transparante matte UV vernis.
Hierdoor is deze onmiddellijk gebruiksklaar om door u verwerkt te worden, wat u een grote tijdswinst oplevert.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/UV_Plywood_Birch.JPG

Multiplex EU Berk Prime

multiplex-eu-berk-prime

Multiplex Berk, geproduceerd in Oost-Europa en Rusland, is opgebouwd uit 100% berken fineren in een dikte van ca. 1,5 mm, die kruislings WBP verlijmd worden.
De multiplex plaat wordt voorzien van een eerste Prime laag met een dikte van ca. 80 mµ.
Door deze eigenschappen leent deze plaat zich uitstekend voor algemene constructieve toepassingen waarbij de plaat nog geschilderd dient te worden.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-___mtx_berk_prime-web.jpg

Betonplex EU Berk

betonplex-eu-berk

Betonplex Berk, geproduceerd in Oost-Europa en Rusland, is opgebouwd uit 100% berken fineren in een dikte van ca. 1,5 mm, die kruislings WBP verlijmd worden.
Beide zijden van de betonplex berk worden voorzien van een gladde fenolfilm met een standaarddikte van ca.120 gr./m2.
De betonplex plaat is door zijn stevige kern en watervaste fenolfilm uiterst geschikt voor een langdurig en intensief gebruik in de betonindustrie, carrosserie- en aanhangwagenbouw.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-mtx_betonplex_glad-web.jpg

Betonplex EU Berk Antislip

betonplex-eu-berk-antislip

Betonplex berk antislip, geproduceerd in Oost-Europa en Rusland, is opgebouwd uit 100% berken fineren in een dikte van ca. 1,5 mm, die kruislings WBP verlijmd worden.
De bovenzijde van de berken multiplex wordt voorzien van een fenolfilm met een antislip patroon van 145 gr/m² of 220 gr/m². De onderzijde van de plaat heeft een gladde fenolfilm met een standaarddikte van 120 gr/m².
Deze plaat is door zijn stevige kern en slijtvaste betonfilm met antislippatroon uiterst geschikt voor een langdurig en intensief gebruik in de carrosserie- en aanhangwagenbouw, steigerbouw, ...

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-mtx_betonplex-web.jpg

Multiplex Finse Berk

multiplex-finse-berk

Multiplex Finse Berk geproduceerd in Finland, is opgebouwd uit 100% berken fineren in een dikte van ca. 1,5 mm, die kruislings WBP verlijmd worden.
De berken multiplex platen uit Finland worden vervaardigd op basis van de beste selectie aan berken fineer.
De fabriek in Finland maakt enkel gebruik van de nieuwste technologieën (o.a. snijden en drogen van het fineer) om tot een zo stabiel mogelijke multiplex plaat te komen.
Hierdoor zijn de dikte toleranties en variaties beperkt en zijn de platen uitermate maatvast. Deze platen lenen zich uitstekend voor het maken van meubels en het beplakken met laminaat of fineer.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-mtx_berk-web.jpg

KoskiCrown

koskicrown

KoskiCrown berken multiplex plaat wordt geproduceerd in Finland bij Koskisen en is voorzien van een donkerbruine antislip laag van 220gr/m² met Crown motief.
Bij het productieproces wordt een antislip patroon in de plaat geperst, waardoor de KoskiCrown plaat een zeer sterk antislip vermogen combineert met een hoog onderhoudsgemak.
De KoskiCrown plaat is dan ook uiterst geschikt voor onderhoud intensieve toepassingen zoals podia, vloeren van vrachtwagens, tribunes, stellingen en de vloeren van lichte bestelwagens.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-img_5606-mtx_koskicrown_darkbrown-web.jpg

KoskiDiamond

koskidiamond

KoskiDiamond berken multiplex wordt geproduceerd in Finland bij Koskisen en is voorzien van een zwarte antislip laag van 220gr/m² met Diamond motief.
Bij het productieproces wordt een antislip patroon in de plaat geperst, waardoor de KoskiDiamond plaat een zeer sterk antislip vermogen combineert met een hoog onderhoudsgemak.
De KoskiDiamond plaat is dan ook uiterst geschikt voor de productie van flightcases.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-img_5607-mtx_koskidiamond_black-web.jpg

KoskiFutura

koskifutura

De KoskiFutura berken multiplex plaat, wordt geproduceerd in Finland bij Koskisen, en is aan beide zijden voorzien van een flexibele kunststof laag.
Deze unieke laag bestaat uit een sterke UV-resistente polypropyleen coating, die bij gebruik in veranderende weersomstandigheden, jarenlang zijn kleur zal behouden.
De polypropyleen coating zorgt er namelijk voor dat er geen vocht of water kan doordringen in de kern van de KoskiFutura plaat maar behoud ook zijn flexibiliteit en is uiterst onderhoudsvriendelijk.
Door de combinatie van al deze eigenschappen is de KoskiFutura plaat de beste oplossing voor intensieve toepassingen in de trailerbouw.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-img_5609-mtx_koskifutura_ppl02_white-web.jpg

KoskiDecor Eco Transparant

koskidecor-eco-transparant

De KoskiDecor Eco Transparant berken multiplex plaat, is een speciaal door Koskisen ontwikkelde decoratieve interieur plaat.
De beide zijden van de KoskiDecor Eco Transparant plaat zijn opgebouwd een speciaal, foutloos uitgeselecteerd berken afrol S fineer S ’selected’.
De KoskiDecor plaat wordt vervolgens gelakt met een 2-zijdige waterbased eco colour coating. Het kleurenpalet bestaat uit een aantal vaak voorkomende RAL kleuren.
Finaal wordt een transparante - beschermende en onderhoudsvriendelijke - melamine film op de KoskiDecor plaat geperst.
De KoskiDecor plaat is door de combinatie aan unieke eigenschappen uiterst geschikt om onmiddellijk te verwerken tot uniek meubilair. De plaat voldoet aan de hoogste eisen in de EU voor de productie van kinderspeelgoed.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-mtx_deco_koskidecor_eco_tr_2-web.jpg

Multiplex 10 Jaar Garant Okoumé

multiplex-10-jaar-garant-okoume

De Multiplex 10 jaar Garant Okoumé plaat is opgebouwd uit 100% Okoumé fineren in een dikte van ca. 2 mm, die kruislings verlijmd worden.
De garantieplaat is eenvoudig te herkennen aan de licht roze kleur van de Okoumé, een duurzaam ontgonnen Afrikaans houtsoort.
De plaat is bovendien verlijmd met een sterke watervaste garantieverlijming, klasse 2, waardoor de plaat mits de correcte behandeling door de vakman (lak of vernis) gebruikt kan worden in normale weersomstandigheden.
De fabrikant, Toubois voorziet een 10 jarige garantie op de verlijming van de plaat.
Deze plaat wordt voornamelijk ingezet bij het vervaardigen van houten deuren en poorten en dakrand afwerkingen.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-mtx_garant_okoume-web.jpg

Multiplex 10 jaar Garant Sapelli

multiplex-10-jaar-garant-sapelli

De Multiplex 10 jaar Grant Sapelli plaat is in de kern opgebouwd uit 100% Okoumé fineren in een dikte van ca. 1,5 mm, die kruislings verlijmd worden.
De toplagen van de plaat zijn voorzien van een Sapelli fineer van 1 mm, een duurzaam ontgonnen Afrikaans houtsoort. De specifieke houtstructuur van het sapelli fineer laat de verwerker toe om deze plaat uiterst gemakkelijk af te lakken met een minimum aan schuur operaties voor en tijdens het lakproces.
De plaat is bovendien verlijmd met een sterke watervaste garantieverlijming, klasse 2, waardoor de plaat mits de correcte behandeling door de vakman (lak of vernis) gebruikt kan worden in normale weersomstandigheden.
De fabrikant, Toubois voorziet een 10 jarige garantie op de verlijming van de plaat.
Deze plaat wordt voornamelijk ingezet bij het vervaardigen van houten deuren en poorten en dakrand afwerkingen.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/Sapelli-web.jpg

Multiplex 10 Jaar Garant Decor

multiplex-10-jaar-garant-decor

De Multiplex 10 jaar Garant Decor plaat is in de kern opgebouwd uit 100% Okoumé fineren in een dikte van ca. 1,5 mm, die kruislings verlijmd worden.
De toplagen van de plaat zijn voorzien van een decoratief (kwartiers) gesneden (en mixmatch gevoegd) fineer van een duurzaam ontgonnen Afrikaanse houtsoort.
De plaat is bovendien verlijmd met een sterke watervaste garantieverlijming, klasse 2, waardoor de plaat mits de correcte behandeling door de vakman (lak of vernis) gebruikt kan worden in normale weersomstandigheden.
De fabrikant, Toubois voorziet een 10 jarige garantie op de verlijming van de plaat.
Deze plaat wordt voornamelijk ingezet bij het vervaardigen van houten deuren en poorten en dakrand afwerkingen.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-mtx_garant_afror-web.jpg

Multiplex 10 Jaar Garant Nautibois

multiplex-10-jaar-garant-nautibois

Multiplex 10 Jaar Garant Nautibois is een variante op de standaard Okoumé garant multiplex.
Deze unieke plaat, geproduceerd bij Toubois in Frankrijk, combineerd een fijngelaagde kern met 2 decoratief toplagen uit een (kwartiers) gesneden (en mixmatch gevoegd) fineer van een duurzaam ontgonnen Afrikaanse houtsoort.
De fineren in de kern van de plaat van ca. 1,3 beperken de ‘uitslag' bij het verwerken van de plaat.
Bij het verwerken van de plaat zal de verwerker minimaal hinder ondervinden van het kopshout na het zagen en frezen.
De Nautibois platen kan men zichtbaar laten waardoor de plaat mits de correcte behandeling door de vakman (lak of vernis) gebruikt kan worden in normale weersomstandigheden.
De fabrikant, Toubois voorziet een 10 jarige garantie op de verlijming van de plaat.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-mtx_garant_nautibois_valse_center-web.jpg

Multiplex 10 Jaar Garant PU-Paneel

multiplex-10-jaar-garant-pu-paneel

Multiplex 10 Jaar Garant PU-Paneel wordt standaard opgebouwd uit 2 multiplex Garant Panelen met centraal een kern in PU schuim.
Het PU paneel wordt voorzien van 2 decoratief toplagen uit een (kwartiers) gesneden (en mixmatch gevoegd) fineer van een duurzaam ontgonnen Afrikaanse houtsoort.
Daarnaast bestaat nog de mogelijkheid om in de multiplex één extra infreesbare laag (op 1 of 2 zijden van het paneel) te voorzien. Zo kan de verwerker eenvoudig een ‘bossing’ in het deurpaneel frezen.
Het deurpaneel laat de verder toe om in één bewerking zowel het paneel vlakt toe te passen (= binnenzijde deur) en een ‘bossing’ te voorzien (= buitenzijde deur).
De PU Deurpanelen 10 jaar Garant PU panelen worden kant en klaar en gekalibreerd bij de verwerker geleverd en bieden bijgevolg een belangrijke tijdswinst voor de professionele verwerker.
De fabrikant, Toubois voorziet een 10 jarige garantie op de verlijming van de plaat.
Deze plaat kan dan ook, mits de correcte behandeling door de vakman (lak of vernis) gebruikt worden in normale weersomstandigheden.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-img_5615-mtx_garant_doorpanel-1-web.jpg

Massief paneel Eik vingerlas

massief-paneel-eik-vingerlas

Vingerlas paneel gemaakt uit 100% Europese Eik, kwaliteit A/B.
Deze massieve houten panelen zijn uiterst geschikt voor horizontale interieurtoepassingen zoals werkbladen, tafelbladen,...

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/Oak_(A)_s_(1).jpg

Massief paneel Beuk vingerlas

massief-paneel-beuk-vingerlas

Vingerlas paneel gemaakt uit 100% licht gestoomde Beuk, kwaliteit A/B.
Deze massieve houten panelen zijn uiterst geschikt voor horizontale interieurtoepassingen zoals werkbladen, tafelbladen,...

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/Beech_(A)_s_(1).jpg

Multiplex Populier

multiplex-populier

De multiplex populier, geproduceerd in Italië en Spanje, is opgebouwd uit 100% populier fineren en wordt gekenmerkt door zijn lichte kleur en vooral door zijn licht gewicht.
Deze plaat is dan ook voornamelijk geschikt voor binnen gebruikt. ‘Light weight’ toepassingen in de transport industrie, de standenbouw en de interieurinrichting behoren echter ook tot de mogelijkheden.
De populieren multiplex kan - net als de berken multiplex - gebruikt worden om HPL en fineer op te verlijmen.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-mtx_pop-web.jpg

Multiplex Wisa Spruce

multiplex-wisa-spruce

Multiplex Wisa Spruce is een all-round multiplex plaat, opgebouwd uit 100% grenen fineren kan gebruikt worden voor alle mogelijke constructietoepassingen.
Door de meerlagige opbouw is deze plaat stabiel en kan hierdoor in veel verschillende constructieve toepassingen gebruikt worden zoals o.a. dak-oversteken, platte daken, sokkels,…
Deze plaat is vaak een kwalitatief alternatief voor de weinig vormvaste CDX platen.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-mtx_russian_spurce-web.jpg

Multiplex Indo Meranti

multiplex-indo-meranti

Multiplex Indo Meranti, geproduceerd in Indonesië en opgebouwd uit een kern van hardhout (Meranti en Keruing) en WBP verlijmd.
De plaat is gekend door zijn donkerrode dekfineer.
De Indo Meranti plaat is een multifunctioneel inzetbare plaat in vochtige omstandigheden.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-mtx_indo_mt-web.jpg

MTX Hardwood

iwp.be-mtx-hardwood

Multiplex Hardwood wordt opgebouwd uit kruislings verlijmde fineren bestaande uit Populier en Eucalyptus. De buitenzijdes van de plaat worden voorzien van een rood dekfineer.
De premium variant die we aanbieden heeft een kern uit 100% Eucalyptus fineren.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-img_5611-mtx_louan-web.jpg

MDF Diepfrees Grundier

mdf-diepfrees-grundier

De MDF Diepfrees Grundier plaat is gemaakt uit minstens 60 % houtvezels uit beukenhout, waardoor de MDF plaat - omwille van de hogere densiteit - een flink stuk sterker is dan standaard MDF.
Dankzij de hoge densiteit van de MDF Diepfees Grundir is het heel gemakkelijk om mooie freesbewerkingen in deze MDF plaat uit te voeren.
De plaat is bovendien aan beide zijden voorzien van een overschilderbare grundir laag die de gebruiker toelaat om de plaat zeer snel en eenvoudig af te lakken.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-img_5610-mdf_krono_grundier-web.jpg

Multiplex EU Berk + HPL

multiplex-eu-berk-hpl

De multiplex EU Berk + HPL is een combinatie van decoratieve 'high pressure' laminaten als toplaag met een berken multiplex als kern.
De laminaten - in een dikte van 0,7 mm tot 1,2 mm - hebben een standaard kleur en/of decor en worden op een multiplex drager plaat verlijmd.
Dankzij de mooi gekalibreerde multiplex plaat kan U met een vlak verlijmde plaat onmiddellijk aan de slag voor uw mooi decoratief project.

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-mtx_berk_hpl_global-web.jpg

Multiplex Ellioti & Radiata Pine

multiplex-ellioti-radiata-pine

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-img_5612-mtx_radiata_den-web.jpg

Multiplex Pools Grenen

multiplex-pools-grenen

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-img_5613-mtx_poolse_den-voorkant-web.jpg

Betonspaan roodbruin

betonspaan-roodbruin

https://www.iwp.be/images/uploads/allerlei/iwp-spaan_betonspaan-web.jpg